Понедельник, 29.04.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Декабрь » 14 » Зимовий чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики серед спортсменів з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями усіх нозологій
03:52
Зимовий чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики серед спортсменів з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями усіх нозологій

10 грудня 2015р. у легкоатлетичному манежі ДЮСШ №1 м. Полтава відбувся зимовий чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів усіх нозологій.

Змагання зібрали близько 100 учасників різного віку з м. Полтава, м. Кременчук, Кременчуцького району, м. Пирятин, м. Комсомольськ, м. Лубни, м. Миргород та м. Кобеляки.

Спортсмени з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями змагалися у бігу на дистанціях 30 м (2005 р. н. та молодші), 60 м, 200 м, 400 м та у стрибках в довжину.

Кременчук та Кременчуцький район на чемпіонаті представляли у складі команд спортивних клубів інвалідів м. Кременчука 22 спортсмени віком від 8 до 25 років. 

Склад команд було визначено під час проведення 3 листопада 2015 року у легкоатлетичному манежі СК «Політехнік» КНУ ім. Михайла Остроградського відкритих міських легкоатлетичних змагань серед школярів з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями у залік Спартакіади «Повір у себе», присвячених Міжнародному Дню людей з обмеженими можливостями – 3 грудня, 20.11.2015 р. (учасники віком від 8 до 15 років), а також за підсумками основних легкоатлетичних змагань року (учасники від 16 до 25 років).

Розминка команди Кременчука та Кременчуцького району.


Змагання почалися о 10.45 г. з урочистого відкриття, на якому учасників чемпіонату тепло привітав начальник Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Олександр Верещака.


Об 11.00 г. стартували забіги на дистанції 30 м серед хлопців та дівчат наймолодшої вікової групи.

Кременчук тут представляли 5 учасників. Ніхто з них не залишився без нагород. Серед маленьких спортсменів з наслідками ДЦП чемпіонами області 2015 року стали – 8-річна учениця 2-б класу ЗОШ №16 Альбіна Павленко (змагальний клас Т-37), 9-тирічний учень 3-а класу ЗОШ №26 Даніїл Рагулін (Т-37) та 10-тирічний учень 4-б класу ЗОШ №20 Олександр Година (Т-36). 

Друга зліва 8-річна учениця 2-б класу ЗОШ №16 Альбіна Павленко (змагальний клас Т-37).

Нагородження Альбіни Павленко.

10-тирічний учень 4-б класу ЗОШ №20 Олександр Година (Т-36) та 9-тирічний учень 3-а класу ЗОШ №26 Даніїл Рагулін (Т-37).

Нагородження Олександра Години.

Нагородження Даніїла Рагуліна.

До речі, ці діти з 1 грудня 2015 року стали відвідувати секцію легкої атлетики Кременчуцької філії «Інваспорту» (тренер-викладач першої категорії Ірина Зикова).

Серед маленьких спортсменок з вадами зору володаркою золотої медалі у цьому виді програми також стала 9-тирічна учениця 3-Г класу колегіуму №25 Єлизавета Сухенко разом з гайдом Ольгою Сухенко (її мама). Дівчинкою також опікується Ірина Зикова.

Третя зліва 9-тирічна учениця 3-Г класу колегіуму №25 Єлизавета Сухенко разом з гайдом Ольгою Сухенко (її мамою).

Нагородження Єлизавети Сухенко.

У змагальному класі Т-20 срібна медаль у 10-тирічного учня 3-Б класу ЗОШ №12 Марата Баграмяна (тренер – його вчитель фізичного виховання Максим Козирєв).

Невеликий перекус юних спортсменів, 8-річної учениці 2-б класу ЗОШ №16 Альбіни Павленко та 10-тирічного учня 3-Б класу ЗОШ №12 Марата Баграмяна, між бігом і стрибками у довжину.

Всі ці юні спортсмени є дебютантами змагань обласного рівня.


Потім розпочалися забіги на 60 м.

Серед спортсменів змагального класу Т-35 знову свій високий клас підтвердили майстер спорту України Владислав Косюк, 19-тирічний працівник ТОВ «Мікрофільтр», та КМСУ Лейла Куровська, учениця 11 класу ЗОШ №22, які значно випередили своїх суперників. 

На старті четвертий зліва майстер спорту України Владислав Косюк, 19-тирічний працівник ТОВ «Мікрофільтр».

Владислав пробіг з результатом, яким підтвердив норматив МСУ, а Лейла пробігла з результатом першого спортивного розряду. Ці двоє спортсменами також є вихованцями Ірини Зикової.

Нагородження Лейли Куровської.

Нагородження Владислава Косюка.

У змагальному класі Т-37 переможцем став 12-тирічний учень 6 класу школи-інтернату №21 Богдан Радько. 

Нагородження Богдана Радько.

Володарем золотої медалі у змагальному класі Т-38 також став 16-тирічний учень 8 класу Червоно-Знам`янського НВК Кременчуцького району Тимур Чирва, який впевнено переміг свого постійного «кривдника», призера чемпіонату України з легкої атлетики 2015 року, полтавчанина Віктора Кулакова.

На фініші 16-тирічний учень 8 класу Червоно-Знам`янського НВК Кременчуцького району Тимур Чирва.

Богдан та Тимур також є підопічними Ірини Зикової.

Тренер-викладач першої категорії Ірина Зикова зі своїми вихованцями.

Вдало дебютували на чемпіонаті області підопічна вчителя фізичного виховання ЗОШ №12 Надії Горельонкової, 12-тирічна учениця 7-А класу цього навчального закладу Анастасія Подчернова та 16-тирічний учень другого курсу ПТУ №6 м. Кременчука Владислав Пишний, якого тренує Ірина Зикова. Вони стали чемпіонами області у бігу на 60 м змагального класу Т-44 відповідно серед дівчат і хлопців. Виступ цих спортсменів сподобався багатьом присутнім на спортивному заході фахівцям інвалідного спорту області.

Серед спортсменок з вадами слуху у цьому виді програми перемогла 17-тирічна студентка Кременчуцького льотного коледжу НАУ Катерина Булавицька з с. Кривуші Кременчуцького району /спільна вихованка Ірини Зикової та Анни Коваленко/.

Серед дівчат змагального класу Т-20 срібну медаль у бігу на 60 м виборола 20-тирічна Тетяна Білик з ГО РСКІ «Спешиал Олімпік» м. Кременчука, більш відома своїми успіхами на національній арені у штовханні ядра.

Нагородження Тетяни Білик.


Треба відмитити, що організатори змагань не досить серйозно віднеслися до проведення стрибків у довжину. А саме, деякі учасники цього виду повинні були переривати свої виступи для участі у бігу на 200 м, що призвело до погіршення їх результатів у обох видах. Це перш за все стосується кандидата у майстри спорту Наталії Кобзар з ЗОШ №3 (тренер Ірина Зикова), яка хоч і перемогла в стрибках у довжину та бігу на 200 м серед дівчат змагальних класів Т, F-38, але лише з результатами першого дорослого спортивного розряду, хоча у організаторів заходу було досить часу, щоб провести ці види програми окремо.

У стрибках у довжину серед спортсменок з вадами слуху також срібну медаль виборола 12-тирічна учениця 6 класу Вільно-Терешківської ЗОШ І–ІІІ ступенів Кременчуцького району Марина Бабченко /ще одна підопічна Ірини Зикової/. Дівчинка встановила свій особистий рекорд і вперше в житті в цьому виді виконала норматив ІІІ-го юнацького спортивного розряду.

У змагальному класі Т-38 серед хлопців на дистанції бігу на 200 м глядачі знову спостерігали впевнену перемогу Тимура Чирви над Віктором Кулаковим, чому неабияк раділа присутня на змаганнях мати Тимура – Яна Олександрівна. 

Вдалий старт Тимура Чирви у переможному забігу на 200 м.

Нагородження Тимура Чирви.

На цій дистанції також перемогла серед дівчат з вадами слуху Катерина Булавицька, а серед хлопців змагального класу Т-44 – Владислав Пишний.

На старті (перший зліва) 16-тирічний учень другого курсу ПТУ №6 м. Кременчука Владислав Пишний.

Переможний фініш Владислава Пишного.

Нагородження Владислава Пишного.

Таким чином наші земляки загалом вибороли 16 золотих та 3 срібних медалі, при чому Наталія Кобзар, Катерина Булавицька та Владислав Пишний стали володарями кожен двох золотих медалей.

Юні переможці змагань команди Кременчука та Кременчуцького району.


Кременчужани мали змогу взяти участь у цих змаганнях лише завдяки підтримці спонсорів – ТОВ «Кредо» (директор Віктор Міщенко), ХК «Кременчук» (президент Сергій Мазур), ТОВ «Промспецбуд» (директор Ігор Столяр), фізичній особі-підприємцю Олександру Сидоренку, депутату Кременчуцької міської ради Дмитру Кавуннику, ТОВ «Компанія «ДПК ЛТД» (директор Тетяна Нестеренко), ПП «Світлодін» (директор Олена Захаріна), ТОВ «Локомотив – сервіс» (директор Юрій Тараник) та ТОВ «Кременчуцька торгова гільдія» (директор Євгеній Холод).

Також велика подяка трудовому колективу ПП «Союз Авто Експрес» (директор Костянтин Мирошниченко) за технічну підтримку та сприяння в організації поїздки.


Працівники Кременчуцької філії «Інваспорту», керівництво спортивних клубів інвалідів міста, учасники чемпіонату та їх батьки від щирого серця дякують усім їм за допомогу. 


Валерій Лекумович

Просмотров: 906 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Теміров  
0
Молодцы!!!

Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz