Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Май » 19 » Збірна команда Полтавщини взяла участь у Національному турнірі з футболу Спеціальної Олімпіади України 2014 року
16:56
Збірна команда Полтавщини взяла участь у Національному турнірі з футболу Спеціальної Олімпіади України 2014 року

Збірна команда Полтавщини взяла участь

у Національному турнірі з футболу

Спеціальної Олімпіади  України 2014 року

15 – 16 травня 2014 року                                                                м. Житомир, стадіон «Спартак»

   Нещодавно збірна команда Полтавської області з футболу, до складу якої були включені молоді спортсмени з Кременчука та Комсомольська, колишні учні Кременчуцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Полтавської обласної ради, взяла участь у Національному турнірі з футболу 2014 року Спеціальної Олімпіади України за програмою «Об`єднаний спорт» у межах Європейського футбольного тижня Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії. Турнір був організований ВГОІ «Спеціальна Олімпіада України» (Національний директор Андрій Підварко) та Федерацією футболу України (голова Анатолій Коньков) при підтримці Житомирського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» (начальник Юрій Панасюк) та Житомирського обласного осередку ВГОІ «Спеціальна Олімпіада України» (керівник Олена Конопацька).

    Змагання проходили на міському стадіоні «Спартак».

   Необхідно відмітити, що  в цьому році, у зв’язку з політичною та економічною ситуацією у нашій країні, проведення цих змагань взагалі було під питанням, а наразі  взяли у них участь значно менше команд, ніж минулого року у аналогічному турнірі в Херсоні. У турнірі взяли участь дві чоловічі збірні Житомирської області, а також команди Полтавської, Запорізької, Харківської областей, а також збірна команда Черкаської області, що була складена з молодих футболістів Спеціальної Олімпіади з міста Сміла. У жіночих змаганнях грали тільки команда господарок турніру та збірна Миколаївської області, останні і стали потім переможницями.

   Учасники турніру проживали у досить пристойному готелі «Житомир», хоча треба сказати, що харчування було явно недостатнє.

   Урочисте відкриття змагань почалося 15 травня з хвилини мовчання, якою учасники, їх тренери та організатори змагань вшанували пам'ять 6 вояків Житомирської аеромобільної бригади, загиблих нещодавно від рук сепаратистів під час антитерористичної операції на Донбасі.

  Участь збірної команди Полтавщини у цих змаганнях була організована РСКІ «Спешиал Олімпік» міста Кременчука (президент, керівник обласного осередку ВГОІ «Спеціальна Олімпіада України» Сергій Христенко та віце-президент клубу з питань розвитку футболу, старший тренер ФК «Лукас», майстер спорту України з футзалу Валентин Цвелих). До речі, Валентин на турнірі був у двох якостях – старшого тренера команди Полтавщини та почесного гостя цих змагань. Треба сказати, що якби не підтримка спонсорів, то участь наших футболістів у цьому заході була б не можлива .

   Генеральним спонсором футбольного проекту РСКІ «Спешиал Олімпік» вже рік виступає ПП ВТК «Лукас» (генеральний директор Олександр Лукацький), це підприємство не кинуло молодих футболістів напризволяще і зараз. Відчутну благодійну фінансову допомогу до цих змагань надали ХК «Кременчук» (президент клубу Сергій Мазур ), ФК «Кремінь» (генеральний директор клубу, голова Кременчуцької міської федерації футболу, депутат міської ради Андрій Недяк), депутат міської ради Олег Сазонов, відомий у Кременчуці бізнесмен Ігор Кушнір та приватний підприємець Едуард Осетинський. Завдяки спонсорам команда добиралася до Житомира на комфортабельному мікроавтобусі, були придбані гетри та спортивне взуття, забезпечено додаткове харчування футболістів нашої команди. Сприяли участі команди у змаганнях спеціаліст Кременчуцької філії «Інваспорту» Яна Кендюх, директор магазину «Світ спорту» Анатолій Матяш та волонтери Міжнародної Спеціальної Олімпіади, брати Григорій та Андрій Смірнови (до речі, всі троє останні - колишні відомі у місті футболісти).

   Щодо турнірних перепитій, то треба сказати, що попередні відбіркові ігри чоловічих команд, які проводилися для визначення змагальних дивізіонів, пройшли 15 травня під жахливим дощем. Тому недивно, що всі ці 5-ти хвилинні міні-матчі завершилися внічию. Наприклад, кременчужани всі ці ігри, а саме з двома командами господарів, харків’янами та командою Запорізької області, зіграли з однаковим нічийним рахунком - 0 : 0. У підсумку наші земляки опинилися у найсильнішому дивізіоні – «А» разом з командами Харківської та Запорізької областей. У день фіналів, 16 травня, дощ припинився, погодні умови ігри поліпшилися. Підопічні Валентина Цвелиха у перший грі впевнено розгромили харків’ян – 4 : 1. Потім наші суперники програли з рахунком 1 : 5 збірній Запорізькій області. Тому доля першого місця вирішувалася у матчі збірної Полтавщини з запоріжцями, які на цю гру вибрали суто захисну, відбійну тактику гри. Нажаль, нашим футболістам вдруге так і не вдалося пробити масований захист цих суперників. Результат гри – 0 : 0. Таким чином у збірної Запорізької області перше місце, а полтавчани задовільнилися лише срібними медалями, хоча не програли жодної гри.

   Наші футболісти отримали почесну грамоту за 2-е місце, срібні медалі та футболки з символікою Міжнародної Спеціальної  Олімпіади.

   Детальний фоторепортаж про турнір та інші пов’язані з цими змаганнями матеріали читайте в наступних статтях на нашому сайті.

Валерій Лекумович

Просмотров: 970 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz