Воскресенье, 19.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Май » 7 » Відкриті міськрайонні змагання з легкої атлетики серед інвалідів
15:02
Відкриті міськрайонні змагання з легкої атлетики серед інвалідів

     30 квітня 2014 року при значній технічній підтримці Кременчуцького льотного коледжу НАУ (начальник Володимир Головенський) на затишному й по - весняному зеленому стадіоні цього навчального закладу відбулися відкриті міськрайонні змагання з легкої атлетики серед інвалідів.

   

У змаганнях прийняли участь 33 спортсмени з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями з міст Кременчука і Полтави, а також з Кременчуцького району, у складі чотирьох команд кременчуцьких спортивних клубів інвалідів та Полтавської обласної ДЮРСШІ.

    Спочатку пройшла традиційна урочиста церемонія відкриття чемпіонату. Учасники змагань, досить численна кількість глядачів, а також тренери команд виконали разом Державний Гімн України, а кращі легкоатлети  Кременчука серед спортсменів-інвалідів, паралімійський чемпіон Андрій Голівець та кандидати до національної збірної команди України Владислав Косюк і Лейла Куровська підняли Державний Прапор України. Під час церемонії відкриття заходу з привітанням до учасників звернулися почесний голова правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна», провідний спеціаліст Кременчуцької філії «Інваспорту» Валерій Лекумович, начальник відділу з питань  сім`ї, молоді та спорту Кременчуцької райдержадміністрації Олександр Кармазін, і головний суддя змагань, завуч КДЮСШ «Авангард», суддя першої категорії з легкої атлетики Наталія Крамаренко.

   Для учасників цьогорічних відкритих міськрайонних змагань організатори спортивного свята підготовили насичену програму, у якій передбачили: біг на дистанції 60 м (для спортсменів наймолодшої та молодшої вікової груп); біг на дистанціях 100 м, 200 м та 400 м; штовхання ядра, метання спису, тенісного м’яча (для наймолодшої вікової групи) та м’яча 150 г (для спортсменів  молодшої вікової групи); стрибки у довжину. Загалом  спортсмени мали змогу випробувати свої сили у 8 видах змагань з легкої атлетики.  

    Найбільш вагомі результати показали:

       У бігу на дистанції 100 м:

 – кандидати у майстри спорту Лейла Куровська та Владислав Косюк (обидва - змагальний клас Т- 35), останній доречі встановив рекорд області; першорозрядниця Наталія Кобзар (змагальний клас Т- 38), яка також встановила рекорд області не тільки у бігу на 100 м, а і у стрибках в довжину (F-38) /усі є вихованцями тренера вищої категорії з легкої атлетики Кременчуцької філії «Інваспорту» Ірини Зикової;

– першорозрядниця Ірина Мартиненко (змагальний клас Т- 36) і у молодшій віковій групі Віктор Кулаков (змагальний клас Т- 35) з Полтави /підопічні ЗТУ Людмили Циганко/.

   

      У бігу на дистанції 400 м:

– Катерина Філіпчук з Полтави (вперше виконала норматив першого дорослого спортивного розряду), яку також тренує Людмила Циганко.

   У штовханні ядра серед спортсменів з вадами зору добре виступив спортсмен з Кременчуцького району, першорозрядник Віктор Рудаков (його тренує майстер спорту України з легкої атлетики Дмитро Панчелін).

      Після запеклих стартів організатори заходу відзначили переможців та призерів грамотами  та цінними подарунками.

        А приз глядацьких симпатій отримав чотирнадцятирічний полтавчанин Віктор Кулаков у змагальному класі Т-35.

Вітаємо переможців змагань і бажаємо успіхів!

   Велику подяку висловлюємо начальнику Кременчуцького льотного коледжу НАУ Володимиру Головенському, його заступнику з учбової роботи Юрію Пироженку та начальнику з фізпідготовки Миколі Гальченку.

   За сприяння проведенню цього заходу дякуємо головному лікарю Кременчуцького обласного ЛФД Сергію Соколову, директору КДЮСШ «Авангард» Івану Смородському та старшому тренеру відділення легкої атлетики ДЮСШ №1  Вікторії Козловій.

   Спонсорами змагань виступили ПП «Еверест» (директор Олексій Линник), ТОВ «Кредо» (директор Віктор Міщенко), ПП «Галактика» (директор Олексій Вдовін), ТОВ «Нікса ЛТД» (директор Олександр Нитка), ТОВ БФ «Хортиця» (директор Анатолій Тягло), приватні нотаріуси Світлана Дудкіна, Анатолій Веселовський, Наталія Волошина, фірма «КЗТ - Кременчук» ПАТ «Київзовніштранс» (директор Лариса Бондаренко), ДП «Промспецбуд» (директор, депутат Крюківської районної ради Віктор Кузік), ТОВ «Спецавтоцентр» (керівник Леонід Плахотник), приватні підприємці Світлана Рожденственська, Тамара Борисова, Іван Левицький, В`ячеслав Височин, Ірина Любарец, Наталія Тудінова, Світлана Філатова,  ПП «Філіп-92» (директор Олена Захаріна), ТОВ «Оілгаз – інвест» (директор Олена Наконечна), КП «Контакт плюс»(директор Петро Савенко) та інші.

     Усім Вам, велика подяка від правління та батьківського комітету ДГО ДЮЦСІ «Оріяна», а також від самих  спортсменів!  Без вашої підтримки та своєчасної допомоги  спортивне свято би не відбулося.

   Адже рух – це життя. І молода людина, тим більше дитина,  розвивається в русі. Дивлячись на юних спортсменів, що стрибали, бігали, метали м’яча, і не скажеш, що це змагаються інваліди. В змаганнях вони викладалися на повну, прагнучи перемоги. Та й тренери, що слідкували за грою, могли навіть нагримати на своїх вихованців. Але у строгій атмосфері юні спортсмени забували про свої вади і намагалися виступати ще й краще, що б довести всім, що не гірші за здорових. А їм є до чого прагнути на спортивному поприщі, є на кого рівнятися. Серед кременчуцьких спортсменів багато чемпіонів-інвалідів з різних видів спорту.

   Наразі на кременчуцьких спортсменів чекає чемпіонат області з легкої атлетики серед інвалідів, який відбудеться у Полтаві 22 травня на стадіоні «Ворскла». Крім того цього дня кременчуцькі плавці-інваліди також візьмуть участь у чемпіонаті області з плавання в полтавському басейні «Дельфін».

    Побажаємо їм успіху на бігових та водних доріжках!

 

Марія Ільчук, голова правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна».

P.S. Технічні результати змагань та фоторепортаж  чекайте у наступних статях сайту.

Просмотров: 803 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz