Воскресенье, 19.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 12 » Великий успіх у Кіровограді
06:01
Великий успіх у Кіровограді

1-4 червня 2015 р. після дворічної перерви, ми таки дочекалися проведення літнього чемпіонату України з легкої атлетики серед спортсменів з УОРА, ВРФР та вадами зору. Він відбувся у м. Кіровограді на нещодавно реконструюваному стадіоні «Зірка».

Вперше за останні 20 років у складі збірної команди Полтавщини було аж 15 атлетів, а також один спортсмен у особистому заліку. Збірна команда нашої області була складена зі спортсменів Кременчука, Полтави, Кременчуцького району та Комсомольська.

Кременчуцьку філію «Інваспорту» у складі збірної команди представляли троє вихованців тренера-викладача вищої категорії Ірини Зикової, всі представники ДГО ДЮЦСІ «Оріяна», кременчужани, кандидати у майстри спорту України Владислав Косюк, Наталія Кобзар та Лейла Куровська, а також спільна вихованка Ірини Зикової та заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Олександра Кисельова, дебютантка змагань  такого високого рівня Тетяна Білик з Кременчука (ГО РСКІ «Спешиал Олімпік»), Андрій Голівець з Кременчука та Віктор Рудаков з Кременчуцького району, якими опікується ЗТУ Вікторія Козлова, і ще один вихованець Олександра Кисельова – Роман Данилюк. Троє останніх – представники спортивного колективу ФСКС «Едельвейс». Крім того в особистому заліку в змаганнях  з метання спису взяв участь ще один підопічний Ірини Зикової – Михайло Берчук.

Підсумок цих змагань для Кременчужан став просто вражаючим – вони завоювали 4 золоті медалі, 4 срібні та 3 бронзові, а двоє з них вперше офіційно виконали нормативи майстра спорту України з легкої атлетики.


А тепер про виступ наших спортсменів докладніше.

Першими вступили у боротьбу штовхальники ядра. О 10:00 годині 2 червня 2015 р. на декількох секторах для штовхання ядра розпочалися гарячі спортивні баталії у цьому виді.

Серед спортсменів з вадами зору у змагальному класі F-12 золоту медаль виборов Роман Данилюк, при цьому виконавши норматив майстру спорту України, срібна медаль у МСМК Андрія Голівця.

Серед спортсменів з вадами зору змагального класу F-13 чемпіоном України став Віктор Рудаков.

Серед жінок з ВРФР четверте місце з результатом, який не дотягнув до першого спортивного розряду лише 1см, посіла Тетяна Білик.

О 16:00 годині цього ж дня, відбулася церемонія урочистого відкриття змагань, а о 18:00 годині у боротьбу вступили наші бігуни на дистанції 100 м. 

Серед жінок змагального класу Т-35 бронзова медаль з особистим рекордом у Лейли Куровської.

Лейла Куровська на дистанції бігу на 100 м

У жінок змагального класу Т-38 друге місце посіла Наталя Кобзар.

Наталія Кобзар перед стартом на дистанції бігу 100 м

Наталія Кобзар на дистанції бігу 100 м

А потім нашого учасника у змагальному класі Т-35 Владислава Косюка чекала невелика особиста спортивна трагедія, Владислав завоював срібну медаль, а до нормативу майстра спорту йому не вистачило лише одну десяту секунд. Це дуже розчарувало спортсмена, його тренера та  вболівальників. Влад тоді пообіцяв на дистанції 200 м виправити свою невдачу.

Владислав Косюк готується до забігу на дистанції 100 м

Владислав Косюк на дистанції бігу на 100 м

Владислав Косюк розачорований своїм результатом


3 червня 2015 р. першим вступив у боротьбу у секторі для метання диску Роман Данилюк. І цього дня він становиться чемпіоном України, наразі у метанні диску і знову йому підкорюється норматив майстра спорту.

Наталія Кобзар дуже чекала свого забігу на дистанції 200 м, щоб «помститися» ЗМСУ Інні Стрижак за прикру поразку у бігу на 100 м. Вона та її наставниця Ірина Зикова у цьому виді програми не тільки сподівалися перемогти, але її у впертій боротьбі виконати норматив майстра спорту України. Але не зовсім стало так, як планувалося. Несподівано Інна не виходить на забіг. У підсумку 15-тирічна випускниця 9 класу ЗОШ № 3 м. Кременчука Наталія Кобзар становиться чемпіонкою України у цьому виді програми, а ось виконання нормативу МСУ переноситься на наступний чемпіонат України.

З рішучим настроєм виходив на забіг на дистанції 200 м Владислав Косюк. Цей настрій у підсумку допоміг хлопцю. Владислав, який у липні цього року буде святкувати вже 12-річницю своїх занять спортом під керівництвом Ірини Зикової, доставив своєму іменитому супернику, паралімпійському чемпіону 2012 року Юрію Царуку, декілька неприємних моментів: протягом дистанції Владислав двічі виходив вперед, але переміг знову Царук.

Вперта боротьба принесла нашому хлопцю не тільки срібну медаль, але й офіційне виконання нормативу майстра спорту у бігу на дистанції 200 м. Разом з Владиславом та його тренером це досягнення святкують педагогічний та учнівський колективи ВПУ №7 м. Кременчука, яке він успішно закінчує цього року.

Ми від щирого серця вітаємо новоспечених майстрів спорту Владислава Косюка та Романа Данилюка, а також чемпіонів України Наталію Кобзар та Віктора Рудакова, їх наставників Ірини Зикову, Вікторію Козлову та Олександра Кисельова з успішним виступом.


4 червня 2015 р. останнім з кременчуцьких спортсменів вступив у боротьбу з метання спису Михайло Берчук, якому цього дня підкорилася бронзова вершина у змагальному класі F-37.      

Таким чином у Кременчужан 11 медалей – це найвдаліший виступ наших легкоатлетів на чемпіонатах України за всю історію інвалідного спорту у м. Кременчуці та Кременчуцькому районі.

Участь Кременчуцьких спортсменів у цих змаганнях була забезпечена завдяки благодійній допомозі – ТОВ «Кредо» ( директор Віктор Міщенко), ТОВ «ІВВА-БЮГ» (директор Анатолій Дроздов), ПП «Світлодін» (директор Олена Терновська) та депутата Кременчуцької міської ради Олега Сазонова.

Валерій Лекумович

Просмотров: 676 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 татьяна амельченя  
0
Хотелось бы чтобы на вашем сайте была информация и про ваших близких соседей.

Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz