Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Главная » 2016 » Май » 24 » У ПОЛТАВІ ЗМАГАЛИСЯ ЛЕГКОАТЛЕТИ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ
08:08
У ПОЛТАВІ ЗМАГАЛИСЯ ЛЕГКОАТЛЕТИ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

20 травня 2016 року у м. Полтава на стадіоні «Ворскла» відбувся чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики серед спортсменів з обмеженими можливостями усіх нозологій.

У змаганнях взяли участь близько 90 спортсменів з Полтави, Комсомольська, Кобеляк, Пирятина, Лубен, Кременчука та Кременчуцького району.

Учасники обласних змагань з легкої атлетики 

під час їх урочистого відкриття

Учасники змагалися у бігу на дистанціях 60 м (2003 р. н. та молодші),100 м, 200 м, 400 м, 800 м, штовханні ядра, метанні спису та в стрибках у довжину.

Кременчук та Кременчуцький район на чемпіонаті представляли 16 спортсменів з ДГО ДЮЦСІ «Оріяна», ФСКС «Едельвейс», СКІ «Классік», ГО РСКІ «Спешиал Олімпік» м. Кременчука. 

Спортсмени Кременчука та Кременчуцького району

Команди Кременчука та Кременчуцького району під час урочистого відкриття змагань

Серед них паралімійський чемпіон 2012 р., МСМК Андрій Голівець, багаторазовий чемпіон України у штовханні ядра Віктор Рудаков, МСУ Владислав Косюк, дворазова чемпіонка України з легкої атлетики у штовханні ядра за програмою Спеціальної Олімпіади Тетяна Білик, інші досвідчені та юні спортсмени. 

Нажаль, лідери збірної команди Полтавщини, кременчужани Олег Білоконь та Наталія Кобзар, з поважних причин не змогли взяти участь у змаганнях – Олег брав участь у НТЗ дефлімпійської збірної команди України в Конче-Заспі, а Наталія відповідно – у НТЗ паралімпійської збірної у Черкасах (22 травня Наталія у складі національної збірної команди України відбула до Швейцарії (м. Ноттвіль) для участі у черговому етапі  IPC Athletics Grand Prix 26-29 травня).


Змагання відкрив начальник Полтавського регіонального центру «Інваспорт» Олександр Верещака. 

Право підняти державний прапор України було надано Андрію Голівцю та призеру чемпіонату Європи, полтавчанину Дмитру Колісниченку.

Підйом державного прапору України

Під час урочистого відкриття чемпіонату Олександр Верещака привітав з днем народження наймолодшу учасницю кременчуцької команди, 9-тирічну Альбіну Павленко та вручив їй цінний подарунок.

Начальник Полтавського регіонального Інваспорту Олександр Верещака 

вітає наймолодшу учасницю команди Кременчука Альбіну Павленко з днем народження


Першими вступили у боротьбу наймолодші учасники у бігу на 60 м та штовхальники ядра.

У бігу на дистанції 60 м серед юних спортсменів у змагальному класі Т-36 перше місце у учня 4-го класу ЗОШ №20 м. Кременчука Олександра Години. 

На дистанції бігу Олександр Година

У змагальному класі Т-37 переміг учень школи-інтернату №21 м. Кременчука Богдан Радько. У дівчат змагального класу Т-44 переможницею стала учениця 7-го класу ЗОШ №12 Анастасія Подчернова (тренер Надія Горельонкова).

Серед дівчат срібними призерами стали у цій же дисципліні (у спортсменок з вадами слуху) учениця класу 6-го Вільно-Терешківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кременчуцького району Марина Бабченко, а у змагальному класі Т-37 учениця 3-го класу ЗОШ №16 м. Кременчука Альбіна Павленко. 

Марина Бабченко з Кременчуцького району на дистанції бігу на 60 м

Всі  юні спортсмени є підопічними тренера-викладача першої категорії Ірини Зикової.

У штовханні ядра серед спортсменів з вадами зору переможцями стали Андрій Голівець (F-12), а також Віктор Рудаков (F-13), підопічні ЗТУ Вікторії Козлової та МСУ Дмитра Панчеліна.

У секторі для штовхання ядра паралімпійський чемпіон 2012 року Андрій Голівець з Кременчука

У секторі для штовхання ядра Віктор Рудаков

Вихованка Ірини Зикової, 21-річна Тетяна Білик посіла у цьому виді перше місце серед спортсменок змагального класу F-20. При чому вперше у своєму житті виконала норматив першого дорослого спортивного розряду (до речі, у всіх своїх 6-ти спробах)!

У секторі для штовхання ядра Тетяна Білик з Кременчука

Кременчужанка Тетяна Білик штовхає ядро

Найвдаліша спроба Тетяни Білик


Після цього розпочалися змагання у бігу на дистанції 100 м.

У цьому виді переможцями стали Владислав Косюк (Т-35), Олександр Година (Т-36), Богдан Радько (Т-37), учень другого курсу ПТУ №6 Владислав Пишний (Т-44), учениця 9-го класу ЗОШ №28 м. Кременчука Вікторія Ставнича (всі вони вихованці Ірини Зикової).

На дистанції бігу на 100 м стартують МСУ Владислав Косюк з Кременчука та Тимур Чирва з Кременчуцького району

На дистанції бігу на 100 м Владислав Пишний (зліва)

Срібними призерами у бігу на 100 м стали учень 9-го класу Червоно-Знам`янського НВК Тимур Чирва (Т-38), учениця 10 класу Кременчуцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Полтавської обласної ради Юлія Виприцька (тренер Ірина Зикова), а також, серед спортсменок з вадами слуху, – студентка 2-го курсу Кременчуцького льотного коледжу НАУ Катерина Булавицька (тренери Анна Коваленко, Вадим Кулик та Ірина Зикова).

На дистанції бігу на 100м Юлія Виприцька з Кременчуцького району (зліва)

У бігу на 200 м переможцями змагань стали Владислав Пишний (Т-44) та Катерина Булавицька (вади слуху), друге місце у Тимура Чирви (Т-38), бронзовим призером стала Марина Бабченко (вади слуху).

У метанні спису (змагальний клас F-37) перше місце посів Михайло Берчук з Кременчука (тренер Ірина Зикова).

У стрибках у довжину (F-20) бронзовий призер – кременчужанин Денис Васюк (Ірина Зикова).

Денис Васюк - бронзовий призер змагань

Всі переможці та призери змагань були нагороджені грамотами.


Участь кременчуцьких спортсменів у цих змаганнях була організована і профінансована відділом з фізичної культури і спорту виконкому Кременчуцької міської ради (начальник Олександр Мазур) при сприянні Кременчуцького льотного коледжу НАУ (начальник Володимир Головенський).

Спонсорами кременчужан на цих змаганнях виступили філія ТОВ «Діамонд» (директор Андрій Бардін), ПП «Еверест» (директор Олексій Линник), депутати Кременчуцької міської ради Дмитро Кавунник та Оксана Піддубна,  приватний підприємець Світлана Рождественська, приватні нотаріуси Анатолій Веселовський та Надія Спірідович , а також магазин «Світ інструменту» (директор Володимир Валюх).

Сприяння при підготовці до чемпіонату надала курсантська їдальня Кременчуцького льотного коледжу НАУ (завідуюча Олена Горбик).


Побажаємо кременчуцьким спортсменам подальших успішних виступів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Валерій Лекумович

Просмотров: 955 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz