Воскресенье, 19.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 6 » Традиційний обласний легкоатлетичний турнір серед дітей - інвалідів в залік Спартакіади «Повір у себе»
13:12
Традиційний обласний легкоатлетичний турнір серед дітей - інвалідів в залік Спартакіади «Повір у себе»

Правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» м. Кременчука та керівництво Кременчуцької філії Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» 

запрошує небайдужих відвідати 10 лютого 2014 року легкоатлетичний манеж СК «Політехнік» КНУ, 

де відбудеться традиційний обласний легкоатлетичний турнір серед дітей - інвалідів 

в залік Спартакіади «Повір у себе» на призи Почесного Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» В.М. Матицина. 

Урочисте відкриття змагань о 10.30.

Підтримайте команди м. Кременчука та Кременчуцького району! 

     Крім них у змаганнях беруть участь команди міст: 

Полтави, Комсомольська, Кобеляки та Нової Каховки Херсонської області.


Спортсмени змагаються у слідуючих видах у програми:

біг на дистанціях 5 та 200 метрів;

стрибки у довжину;

метання тенісного м’яча.


      Увага! В перерві змагань відбудеться презентація в Кременчуці нового виду спорту для інвалідів на візках – БОЧЧА. Ведучий презентації - майстер спорту України, тренер-викладач Херсонського регіонального центру «Інваспорт» Оксана Чоловська.


Для тих, хто не знає!

БОЧЧЕ - СПОРТ РІВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ

Спорт і фізична слабкість поняття чи не взаємовиключні один одного. Але існує вид спорту, який дозволяє відчути себе спортсменом навіть людям з самими важкими фізичними вадами.

Ця гра називається БОЧЧА або БОЧЧЕ.

Вживаються обидва варіанти назви, але в паралімпійських правилах назва гри позначається як «бочча». І вона нещодавно до нас завезена в Україну.  Очевидно, що над прийомами і правилами гри в бочча потрудилися серйозні фахівці в галузі реабілітації інвалідів. Якщо поспостерігати за грою, то легко помітити елементи таких видів спорту, як керлінг, боулінг.

В бочча теж кидають кулі. Але вони зі шкіри. Це і нагадує багатьом боулінг. У деяких ж виникає асоціація з більярдом. З керлінгом цю гру ріднять правила заліку матчу.

Нагадуємо, в керлінгу перемагає команда, яка поклала камінь максимально точно до центру залікового «містечка». А тут завдання команди, що складається з трьох-чотирьох гравців, покласти м'яч як можна ближче до джек-болу, маленькому білому м'ячику, встановленого суддею в заліковій зоні ігрового майданчика.

На Заході для найбільш фізично слабких гравців, здатних кинути кулю самостійно, використовуються  допоміжні засоби - направляючі жолоби. По ним м'яч можна просто пускати. Головне, точніше направити м'яч у ціль.

Майданчик для бочча відкритий, як говориться, «рухлива гра на повітрі».

Вже в багатьох містах України хлопці-візочники та дівчата мають можливість грати в бочча. А в цьому році з'явиться можливість грати і в Кременчуці.

Тренер боччеістів Оксана Ярославівна з Нової Каховки, яка везе до Кременчука команду для участі у турнірі, дуже любить дітей і свою справу:

- Ми випробували різні режими занять. І прийшли до висновку, що для дітей з ДЦП одну годину інтенсивних занять бочча, це оптимальна навантаження, - вважає тренер спортивно-оздоровчої групи Оксана Ярославівна. - На початку, як водиться, розминка, Тільки у нас вона досить специфічна. Багатьом моїм вихованцям захоплення навіть м'яча в руку дається з великими труднощами. Розминаємо пальці, кисті рук. А потім приступаємо до гри. С початку ігри у нас йшли не в олімпійському регламенті. Число періодів матчу, або ендів, у нас було поменше. Та й кількість гравців, на іграх бувала різна. А від числа учасників залежить і кількість кидків від кожної команди. Зараз вихованці грають за Олімпійськими правилами.  

Необхідно відмітити, що серед вихованців Оксани Ярославівни вже є чемпіони України Борис Корабельніков та Вікторія Щербина, срібні призери Чемпіонату України у парних змаганнях Віталій Кліпной та Олександр Власов. І це за один рік тренувань!

- У бочча є і маса інших достоїнств, - вважає тренер, - керлінг називають «шахами на льоду». З повною підставою так можна називати і бочча. Тільки тут фігури партії розставляються не на льоду, а на ідеально рівній підлозі. А думати в цій грі потрібно так само напружено! Як кинути свій м'яч так, щоб відкотити м'яч команди суперника від залікового кулі, а свій встановити поруч з ним?

І ще! Необхідно відзначити, що і керлінг і бочча це Паралімпійські дисципліни. Тому будемо сподіватися, що як і до всіх олімпійських дисциплінах, так і до бочча буде приділено відповідну увагу і від Паралімпійського комітету і від спорткомитетів всіх рівнів, в тому числі й на рівні Кременчука. Думаємо, що і спонсори охочіше стануть допомагати паралімпійцям.

Тому - дерзайте, паралімпійці майбутніх Паралімпіад!

Просмотров: 605 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz