Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Ноябрь » 25 » Свято спорту для дітей з особливими потребами
13:16
Свято спорту для дітей з особливими потребами

20 листопада 2015 року у легкоатлетичному манежі СК «Політехнік» КНУ ім. М.Остроградського відбулися перші відкриті міські легкоатлетичні змагання серед школярів з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями у залік Спартакіади «Повір у себе», присвячені Міжнародному Дню людей з обмеженими можливостями, який за рішенням ООН кожного року відзначається 3 грудня. 

Цей день проголосила Генеральна асамблея ООН в 1992 році в кінці Десятиліття інвалідів на 47-й сесії у спеціальній резолюції.

Проведення цього дня в Україні встановлено Указом Президента від 27.11.1993 № 566/93.   

Змагання були організовані управлінням освіти виконкому Кременчуцької міської ради, Кременчуцькою філією «Інваспорту» та правлінням ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» при підтримці волонтерської групи батьків.

Захід проводився згідно з наказом міського управління освіти № 288 о/д від 06 листопада 2015 р. та календарного плану спортивних заходів на 2015 р. Кременчуцької філії «Інваспорту». 

Метою проведення змагань було залучення дітей з особливими потребами до  активних занять фізичною культурою і спортом, подальша популяризація легкої атлетики серед дітей з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями, поліпшення фізкультурно-оздоровчої, реабілітаційної та спортивної роботи серед них, масове залучення дітей з обмеженими можливостями до регулярних занять фізичною культурою і спортом. Особливим моментом є виявлення здібних та обдарованих спортсменів, а також  формування збірної команди Кременчуцької філії «Інваспорту» з легкої атлетики для участі в чемпіонаті області та відбіркових змаганнях з цього виду спорту обласної Спартакіади «Повір у себе», які відбудуться 11 грудня 2015 р. у м. Полтава.

У змаганнях взяли участь учні 13 шкіл міста, 2 шкіл Кременчуцького району та команда школярів м. Комсомольська. Загалом 33 учасники.

Із загальної кількості учасників 18 мають ураження опорно-рухового апарату та наслідки ДЦП, 6 – вади слуху, 2 – вади зору та 7 дітей з вадами розумового та фізичного розвитку.

Треба відмітити, що специфічність цього заходу потребувала залучення великої кількості фахівців шкіл м. Кременчука та Кременчуцького району, спеціалістів та тренерів Кременчуцької філії «Інваспорту», медичних класифікаторів Національного комітету спорту інвалідів України, а також волонтерів з числа батьків «особливих» дітей. Підготовка змагань почалась з 30 жовтня 2015 р.

Правління та батьківський комітет ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» дуже вдячні начальнику управління освіти виконкому Кременчуцької міської ради Геннадію Москалику, методисту Кременчуцького міського науково-методичного центру Володимиру Темірову, а також керівництву та фахівцям загальноосвітніх закладів міста Кременчука та Кременчуцького району за активну підтримку цього важливого заходу, аналогів якому ще не було в історії спорту людей з обмеженими можливостями Полтавської області.

Особлива подяка педагогічному колективу ЗОШ № 12 м. Кременчука і особисто заступнику директора цього навчального закладу Олександрі Кійло, ветерану педагогічної ниви, яка протягом багатьох років очолює роботу реабілітаційного центру для дітей-інвалідів ЗОШ № 12.

Змагання відкрив Володимир Теміров.

Право підняти державний прапор України було надано кращим юним легкоатлетам м. Кременчука майстру спорту України з легкої атлетики Владиславу Косюку та кандидатам у майстри спорту України з легкої атлетики, ученицям відповідно загальноосвітніх шкіл № 3 та № 22 Наталії Кобзар та Лейлі Куровській. Під час підняття прапору всі учасники змагань, судді та гості виконали Державний Гімн України. Потім учасники гуртку «Чарівна казка» ЗОШ № 12  (керівники Марія Геріна та Віктор Гамма) з числа дітей з особливими потребами показали присутнім дитячу казку «Сучасний колобок».


Спортивний захід розпочався з показових забігів на дистанцію 30 метрів кращих юних легкоатлетів Полтавської області, а потім у манежі запалали змагальні пристрасті. 

Всіх гостей змагань розчулив перший забіг основної частини заходу у змагальному класі Т-35 у якому у впертій боротьбі змагалися учасники з найважчими ураженнями опорно рухового апарату – 7-річний учень ЗОШ № 12 Костянтин Денега та 10-річний Рустам Меліхов з м. Комсомольська. У підсумку хлопці поділили І-е та ІІ-е місця у цьому виді програми. 

Переможцями у цьому виді програми також стали:

Олександр Година з ЗОШ № 20 (Т-36 наймолодшої вікової групи)

Даніїл Рагулін з ЗОШ № 26 (Т-37, наймолодша)

Енвер Матвійко з ЗОШ № 12 (Т-38, наймолодша)

Антон Максюта з ліцею № 30 (Т-46, наймолодша)

Богдан Чаленко з Майбородівської ЗОШ І-ІІ ступенів (Т-36, молодша)

Богдан Радько з школи-інтернату № 21 (Т-37, молодша)

Даніїл Рогозний з ліцею № 11 (Т-46, молодша)

Альбіна Павленко з ЗОШ № 16 (Т-37, наймолодша)

Діана Плахотна з ліцею № 30 (Т-46, наймолодша)

Анастасія Подчернова з ЗОШ № 12 (Т-44, молодша)

Яна Олексієнко з ЗОШ № 28 (Т-35, старша)

КМСУ Наталія Кобзар з ЗОШ № 3 (Т-38, старша)

Михайло Омельченко з ліцею № 30 (Т-13, наймолодша)

Дмитро Шевченко з ЗОШ № 20 (вади слуху, молодша)

Єлизавета Сухенко з колегіуму № 25 (Т-12, наймолодша)

спортсменка ІІ юнацького розряду Марина Бабченко з Вільно-Терешківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (вади слуху, молодша)

Катерина Крамаренко з Комсомольська (Т-20, наймолодша)

Володимир Гуржій з ЗОШ№ 3 (вади слуху, старша)

Марат Баграмян з ЗОШ № 12 (Т-20, наймолодша)

Михайло Каплуновський з спецшколи-інтернату (Т-20, молодша)


P.S.  Цей вид програми є тестовим і не має розрядних норм.


А ось у стрибках у довжину з розбігу свій високий клас підтвердила чинний стипендіат Кременчуцької міської ради Наталія Кобзар, результат якої 4 м 20 см знову підтвердив її розряд «Кандидата у майстри спорту України». Наразі її чекає чемпіонат області у закритих приміщеннях у Полтаві. Цілком зрозуміло, що вона посіла перше місце у змагальному класі F-38.

Вперта боротьба за І місце була у цьому виді програми серед юних спортсменів з вадами слуху, де Володимир Гуржій виграв 2 см у Гостомисла Видюка з колегіуму №25. До речі обидва спортсмени вперше виконали норматив ІІІ юнацького розряду і вибороли путівки на змагання з легкої атлетики обласної Спартакіади «Повір у себе», які відбудуться 11 грудня 2015 р. у м. Полтава.

У цьому виді програми переможцями також стали Богдан Чаленко (F-36), Даніїл Рогозний (F-36), Михайло Каплуновський (F-20), Дмитро Шевченко (вади слуху, молодша) та Марина Бабченко (вади слуху).

Учасники наймолодшої вікової групи змагалися у стрибках з місця. Переможцями стали Рустам Меліхов (F-35), Антон Максюта (F-46), Тимур Баграмян з ЗОШ №12 (F-20), Михайло Омельченко (F-13) та Катерина Крамаренко (F-20).


У метанні тенісного м’яча перемогу святкували Олександр Захарченко з ЗОШ № 8 (F-44,наймолодша), Костянтин Денега (F-35), Олександр Година (F-36), Енвер Матвійко (F-38), Альбіна Павленко (F-37), Анастасія Подчернова (F-44, молодша), Богдан Радько (F-37), Катерина Мамченко з ЗОШ № 12 (F-44, старша) та Єлизавета Сухенко (F-12).


Поки учасники польових видів змагалися, інші діти, які не брали участь у них, взяли участь у веселих спортивних конкурсах з волейбольними та футбольними м’ячами. Переможці конкурсів з радістю отримували солодкі призи від організаторів змагань.

Після підбиття підсумків змагань суддівська колегія нагородила переможців та призерів спортивного заходу солодкими подарунками та грамотами. 

Також грамоти та подарунки за сприяння у проведенні змагань отримали учасники казкової вистави і керівники їх гуртку. 

Крім того, кращі юні неповносправні спортсмени Полтавщини, які брали участь у показових забігах на 30 м були нагороджені сувенірами і грамотами за активну участь в організації  змагань.


Одним з головних досягнень змагань Кременчуцька філія «Інваспорту» та правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» вважають плідну співпрацю з управлінням освіти та загальноосвітніми навчальними закладами.

Сподіваємось, що подібні заходи будуть проходити і надалі. Адже це, безперечно, є важливою частиною адаптації, соціалізації та всебічної реабілітації дітей з обмеженими можливостями у нашому суспільстві. Але підготовка таких заходів неможлива без фінансової, фізичної та моральної підтримки небайдужих людей.

Необхідно зазначити, що попри всі негаразди у нашому місті та країні в цілому, таких людей багато. Сподіваємось, що кількість таких людей зростатиме кожного року, адже тільки підтримуючи наших дітей ми матимемо надію на покращення якості нашого життя та об’єднання  громади для подолання усіх життєвих негараздів.

Ось і цього разу тільки завдяки допомозі чуйних людей наш захід відбувся.

 Генеральним спонсором змагань виступило – ТОВ «ІВВА-БЮГ» (директор Анатолій Дроздов), титульний спонсор заходу – Торгова марка «СУВОРОВ» (керівник Азат Саркісян).

Спонсорами виступили – приватні підприємства «Галактика» (директор Олексій Вдовін), «Світлодін» (директор Олена Терновська) та «Еверест» (директор Олексій Линник), салон «Марія Арт Студіо» (керівник Тамара Борисова), магазин «Обжора» (директор Віталій Атамась), ТОВ «Оілгаз-інвест» (директор Олена Наконечна), філія ТОВ «Діамонд» (директор Андрій Бардін), ТОВ «ТАТОН» (директор Віталій Таценюк), ТОВ «Кременчуцька торгова гільдія» (директор Євгеній Холод).

Автотранспорт для проведення заходу надали міський футбольний клуб «Кремінь» (директор Андрій Недяк) та територіальний центр з обслуговування населення Автозаводського району департаменту праці та соціального захисту населення виконкому Кременчуцької міської ради (директор Лариса Дзюба).

Усім їм організатори заходу висловлюють щиру подяку і мають сподівання на подальшу співпрацю у цій важливій справі.


У підсумку, хочемо сказати, що усі діти та їх батьки можуть звертатися за допомогою до наших організацій у питаннях соціальної та фізкультурно-спортивної реабілітації.

Хочемо додати, що усі небайдужі та бажаючі, щоб їх діти займалися спортом, із своїми пропозиціями та проблемами, можуть звертатися за телефонами:

(0536) 79-15-63 – офіс ДГО ДЮЦСІ «Оріяна»;

(05366) 3-31-38  – офіс Кременчуцької філії «Інваспорту»;

(099) 480-63-90; (097) 487-35-73; (067) 865-82-69 – провідний спеціаліст Кременчуцької філії «Інваспорту» Лекумович Валерій Львович;

(096) 865-32-32 – спеціаліст Кременчуцької філії «Інваспорту» Кендюх Яна Валеріївна;

(097)762-83-55; (066)8894498 – тренер-викладач з легкої атлетики  Кременчуцької філії «Інваспорту» Зикова Ірина Сергіївна;

(067) 626-27-29 – керівник волонтерської групи батьків спортивних організацій неповносправних Сухенко Ольга Володимирівна;

(063) 615-55-66 – голова правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» Ільчук Марія Олександрівна;

(098) 333-35-15 – президент ГО РСКІ «Спешиал Олімпік» Христенко Сергій Станіславович;

(097) 179-10-12 – виконуюча обов’язки голови батьківського комітету ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» Радько Ірина Іванівна.

Яна Аверіна

Просмотров: 633 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz