Воскресенье, 19.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 13 » Перші змагання у 2014 році серед дітей-інвалідів пройшли!
17:46
Перші змагання у 2014 році серед дітей-інвалідів пройшли!

10 лютого  у Кременчуці відбулися перші цьогорічні великі спортивні змагання серед інвалідів.

Це стосується ХІ-го відкритого традиційного обласного легкоатлетичного турніру серед дітей-інвалідів в залік обласної Спартакіади «Повір у себе» на призи Почесного президента Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимира Матицина. Відбулися вони у легкоатлетичному манежі СК «Політехнік» КНУ імені Михайла Остроградського.

В турнірі взяли участь 50 спортсменів з міста Кременчука та Кременчуцького району у складі команд ДГО ДЮЦСІ «Оріяна», РСКІ «Спешиал Олімпік», ФСКС «Едельвейс» та СКІ «Классік», міст Комсомольська, Полтави (спортсменів обласної ДЮРСШІ та Полтавського регіонального центру «Інваспорт»), а також міст Кобеляки та Нової Каховки Херсонської області.

Традиційно змагання розпочалися з параду учасників, підняття Державного Прапору під Гімн України та привітань від гостей та організаторів заходу.

Право підняти державний прапор України було надано неодноразовому Дефлімпійському чемпіону з легкої атлетики, ЗМСУ Олегу Білоконю, а також неодноразовим переможницям змагань з легкої атлетики Всеукраїнської Спартакіади дітей-інвалідів «Повір у себе»КМСУ Лейлі Куровській та першорозрядниці Наталії Кобзар.

Потім з привітальним словом до спортсменів, їх батьків та тренерів від імені Почесного громадянина м. Кременчука Володимира Матицина звернулася виконавчий директор Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Ірина Андрюшкіна.

Від імені міської влади учасників турніру привітала головний спеціаліст відділу з фізичної культури і спорту виконкому Кременчуцької міської ради та одночасно депутат Автозаводської районної ради Ольга Коваль. 

Після цього розпочалися безпосередньо змагання.

Цього дня хлопці та дівчата трьох вікових груп у дев’яти змагальних класах, відповідно до рівнів уражень, змагалися у бігу на дистанціях 50 та 200 метрів, в стрибках у довжину, в стрибках з місця (для наймолодшої вікової групи), а також у метанні тенісного м’яча для спортсменів з важкими наслідками ДЦП і ураженнями опорно-рухового апарату.

Найбільш впевнено виступили Наталія Кобзар та Сергій Потоцький з команди Кременчука і Катерина Сипченко з Нової Каховки, які виконали відповідні спортивні нормативи у всіх трьох залікових видах програми.

Необхідно відзначити також виступи у бігу на 50 та 200 метрів Катерини Булавицької та Тимура Чирви з Кременчуцького району, Лізи Бондар з Полтави, Лейли Куровської з Кременчука. А у бігу на 50 м - Конєва Володимира з Комсомольська, Герка Богдана з Кременчуцького району, Черкаса Ігоря з Кобеляк, Скузь Насті з Кременчука,  у бігу на 200 м - десятирічну Тетяну Крамаренко з Комсомольська.

У підсумку, збірна команда Кременчука та Кременчуцького району отримала 141 очко і перше загальнокомандне місце. 

На другому місті команда Полтави з 51 очком. Третє місце вибороли у впертій боротьбі з командою Комсомольська спортсмени м. Кобеляки. Різниця між ними склала всього 3 очки (у Кобеляк -37 очок, у Комсомольська – 34 очки).

Переможці та призери турніру, крім дипломів Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимира Матицина, отримали цінні подарунки, а інші учасники - заохочувальні призи від фонду.

Подробиці турніру з фоторепортажем  та повний технічний звіт про змагання чекайте  найближчим часом у наступних статтях на нашому сайті (див. каталог статей).

Валерій Лекумович

Просмотров: 635 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz