Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Январь » 20 » НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС ПОВЕРТАЄТЬСЯ!
15:18
НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС ПОВЕРТАЄТЬСЯ!

Увага!

До відома дітей з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями і їх батьків.

Після 5-річної перерви Кременчуцька філія «Інваспорту» поновила роботу

спортивнoї секції настільного тенісу.

Керівництво філії та тренер з настільного тенісу, викладач вищої категорії Володимир Самойленко запрошують  дітей та дорослих з наслідками ДЦП, ураженнями опорно-рухового апарату, вадами слуху та інтелекту до занять настільним тенісом.

За довідками звертатися за телефонами:

(0536) 79-15-63; (053)66-3-31-38; (097) 487-35-73; (063) 381-81-54.

 

 

«Спорт учить чесно вигравати, спорт вчить з гідністю програвати.

Отже, спорт вчить всьому - вчить жити».

Ернест Хемінгуей

 

Хтось скаже, що настільний теніс  справжнім  спортом і назвати не можна, так  захоплення для дітей. Але це може сказати тільки людина, яка ніколи в житті не тримала в руках ракетку. Такій людині можна тільки поспівчувати, порадити подивитися хоча б одні змагання, навіть з самими юними спортсменами або спортсменами, які мають фізичні вади.

Невірне уявлення про цей вид спорту у багатьох людей, навіть у досвідчених спортсменів. Тим не менш, доведено, що настільний теніс лідирує серед інших видів спорту за кількістю витраченої енергії, а якщо бути більш точним, то він займає друге місце, поступаючись лише бадмінтону. Важко повірити, але ця настільна гра випереджає за енергетичним витратам навіть великий теніс! За оцінками спортивних тренерів та експертів заняття настільним тенісом здатні спалювати 6 ккал/хв. А це на 1 ккал більше, ніж плавання, і всього на 4 ккал менше ефективності бігу. Але на відміну від циклічного і одноманітного бігу або плавання, настільний теніс набагато цікавіше і складається з цілого набору рухів. Професійні тенісисти за спритністю та швидкістю рухів руками можуть посперечатися зі спортсменами будь-яких спортивних дисциплін.

У настільному тенісі швидкість польоту м'яча, а його розмір лише 40 мм і його маса 2,7 грама, може досягати 200 км/год (м'яч у великому тенісі летить в середньому зі швидкістю 135-200, а футбольний  «всього» 58-85 кілометрів на годину). І при цьому тенісисти мають не просто відбити м'яч, а відбити його у певну точку столу. М'яч, посланий суперником, знаходиться в повітрі 0,3-0,5 секунди. За цей короткий час спортсмен повинен визначити швидкість його польоту, точку відскоку, характер обертання м'яча і з урахуванням розташування суперника швидко розрахувати свої можливості та зробити відповідну дію. Тільки при наявності швидкості реакції можна в складній і швидко мінливій обстановці зустрічі використовувати сприятливі моменти, захопити ініціативу і добитися перемоги.

Крім того, настільний теніс  вид спорту, де стрес супроводжує людину постійно, будь то блискавична перемога або поразка. Ситуації змінюються, і спортсмени мобілізуються для протистояння стресу.

А один з головних критерій в настільному тенісі  це фізична стійкість спортсмена. Навантаження, яке лягає на гравця під час змагань, дійсно величезне. Японські вчені підтвердили, що при грі в настільний теніс витрачається більше енергії, ніж при грі в баскетбол.

Настільний теніс є грою, яка близька і зрозуміла дітям, доступна дітям та дорослім, у яких є наслідки ДЦП, ураження опорно-рухового апарату, вади слуху та інтелекту. Володіючи привабливістю гри, н/теніс має перевагу в тому, що зміцнює м'язи, стабілізує кров'яний тиск, нормалізує діяльність кровообігу та інших життєво важливих систем людського організму. Завдяки постійній грі в настільний теніс розвивається швидкість, а також виробляється хороша реакція і швидкий удар. В результаті занять настільним тенісом можна істотно поліпшити координацію руху, так як для цієї гри необхідно володіти миттєвою реакцією, тактичним мисленням, винахідливістю. Гра добре розвиває силу волі у спортсменів.

А ще, стеження за польотом м'яча  прекрасна гімнастика для очей. Під час гри в настільний теніс задіяно безліч груп м'язів, що дозволяє не тільки долучитися до спортивного способу життя, але і оздоровити свій організм.

Систематичні заняття настільним тенісом дають поштовх до загального фізичного розвитку спортсмена. В процесі тренувань виробляються звички і риси характеру, що дозволяють ефективно діяти в складних життєвих ситуаціях, досягати успіху як у професійній діяльності, так і у відносинах з оточуючими! Під час цієї гри не тільки поліпшується настрій, але і тренується серцевий м'яз, а також посилюється кровообіг і поглиблюється дихання.

Недарма комісія ЮНЕСКО визнала в числі найбільш успішних і широко доступних видів спорту, який служить на благо здоров'ю людей,  настільний теніс.

Гра в настільний теніс по праву може називатися універсальним засобом, що знижує втому, напругу. Але, щоб досягти успіху, потрібно розвинути такі вольові якості, як цілеспрямованість, завзятість, наполегливість, витримку і самовладання, сміливість і рішучість, ініціативність і самостійність. Всю цю структуру вольових якостей поєднує цілеспрямованість. Тому, настільний теніс  гра для цілеспрямованих людей. Спортсмен ставить перед собою іноді важкі, але цілком досяжні цілі і по мірі виконання ускладнює їх, що розвиває людину як особистість, виробляє спортивний характер, викорінює недоліки. Для досягнення своєї мети доводиться боротися зі слабкістю, втомою, лінню, і жертвувати особистим життям. В сьогоденному настільному тенісі незвичайних результатів завойовують тільки наполегливі люди, ті, хто справді цілеспрямовані!

 Зараз у настільного тенісу та інших рухливих і спортивних ігор з'явився серйозний конкурент  ігри з автоматами, а останнім часом ігри з комп'ютерами. Але такі ігри  це небезпечне для здоров'я заняття. На думку деяких лікарів, учні початкової школи повинні приділяти цим іграм кілька хвилин у день, бо така гра вимагає значної нервової напруги, але не супроводжується м'язовою роботою. Вже давно встановлено, що саме таке поєднання (велика емоційна напруга та низька фізична активність) найбільш небезпечно для організму дитини. У першу чергу страждають нервова і серцево-судинна системи. Не випадково навіть у молодих людей, у тому числі і у дітей, медики відзначають значне підвищення відсотку вегето-судинних розладів, гіпертонії та інших захворювань, які характерні для «діяльного нероби». Крім того, тривале перебування перед екраном монітора, як відомо, згубно для зору. І знову ми звертаємося до ідеальної протиотруті захворюванням: володіючи привабливістю інших ігор, настільний теніс має ту перевагу, що зміцнює м'язи, стабілізує кров'яний тиск, нормалізує діяльність кровообігу та інших життєво важливих систем людського організму.

Отже, настільний теніс  це спорт і одночасно розвага, яка надзвичайно корисна для здоров'я. Але задоволення від гри буде тим більше, чим сильніше і точніше будуть ваші удари, а рухи правильними і красивими. А для людей середнього і похилого віку, а також для людей з фізичними і сенсорними вадами, дуже важливо ще і уникнути зайвих енерговитрат і втоми. Все це можливо за умови, якщо ви опануєте раціональною технікою гри.

Іншими словами  залишається тільки навчитися грати в настільний теніс, оволодіти технікою, вивчити тактику та вивчити правила.

Ми з задоволенням ще раз звертаємо увагу всіх Користувачів та Гостей нашого сайту, різного віку і різної фізичної підготовкою, але, враховуючи наш напрямок діяльності, тільки тих, хто має фізичні та сенсорні вади (дітей та дорослих з наслідками ДЦП, ураженнями опорно-рухового апарату, вадами слуху та інтелекту), - керівництво Кременчуцької філії «Інваспорту» та тренер з настільного тенісу, викладач вищої категорії Володимир Самойленко запрошують до занять настільним тенісом!

За довідками та детальною інформацією звертайтеся за телефонами:

(0536) 79-15-63;

(053) 66-3-31-38;

(097) 487-35-73;

(063) 381-81-54.

Просмотров: 810 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz