Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Апрель » 27 » Найкращий виступ спортсменів Спеціальної Олімпіади Полтавської області на легкоатлетичних аренах України за останні 12 років.
09:47
Найкращий виступ спортсменів Спеціальної Олімпіади Полтавської області на легкоатлетичних аренах України за останні 12 років.

Найкращий виступ спортсменів Спеціальної Олімпіади Полтавської області 

на легкоатлетичних аренах України за останні 12 років.

Спортсмени Полтавщини з прапором Спеціальної Олімпіади України.

24 – 25 квітня 2015 року у місті Черкаси відбувся Національний турнір Спеціальної Олімпіади України з легкої атлетики. 

У змаганнях взяли участь збірні команди Черкаської, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Запорізької, Львівської та Херсонської областей – всього 35 атлетів.

Учасники Національного турніру на церемонії урочистого відкриття змагань.

Спортсмени були поділені на два дивізіони в залежності від стану здоров’я та спортивної підготовки. Вони змагалися у бігу на дистанціях 100 м,  200 м та 800 м, в стрибках в довжину, штовханні ядра та естафетному бігу 4 по 80 м.

Полтавську область на змаганнях представляла збірна команда складена зі спортсменів Спеціальної Олімпіади міст Кременчука та Комсомольська. До її складу увійшли кременчужани Тетяна Білик та Денис Васюк (ГО РСКІ «Спешиал Олімпік»),  комсомольчани 16-річна Анастасія Роздайбіда та 25-річний Віталій Хованець (спортивна громадська організація інвалідів м. Комсомольська «Незламані духом»).

Делегація Полтавської області.

Очолили делегацію Полтавської області на змаганнях президент ГО РСКІ «Спешиал Олімпік» Сергій Христенко та спеціаліст Комсомольської філії «Інваспорту» Тетяна Амельченя.

Наші спортсмени перед початком змагань.

 Змагання почалися 25 квітня 2015 року з урочистого параду учасників.

Команда Полтавської області на урочистому відкритті змагань.

О 10:30 год. розпочалися змагання у бігу на 100 м. у яких взяли участь від команди Полтавської області Анастасія Роздайбіда та Денис Васюк (ІІ-й дивізіон), а також Віталій Хованець (І-й дивізіон). В напруженій спортивній боротьбі Анастасія та Денис стають володарями золотих медалей у цьому виді програми, Віталій Хованець значно покращив свій особистий результат на цій дистанції у порівнянні з відкритими міськрайонними змаганнями серед спортсменів-інвалідів та за програмою Спеціальної Олімпіади, що відбулися 21 квітня у Кременчуці. Хлопець мужньо боровся, але зумів посісти тільки 4 місце.

Чемпіонка України Анастасія Роздайбіда під час нагородження.

Потім відбулися забіги у бігу на дистанції 200 м. На цій дистанції Анастасія Роздайбіда виборює срібну медаль, а Віталій Хованець  бронзову.

Спортсменів з Комсомольська готувала до змагань тренер – викладач Комсомольської філії «Інваспорту» Тетяна Бодрик, з Денисом Васюком працює Ірина Зикова.

У штовханні ядра серед жінок зі своїм особистим рекордом перше місце у вихованки заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Олександра Кисельова та тренера-викладача вищої категорії Ірини Зикової,  Тетяни Білик. 

Тетяна Білик у секторі для штовхання ядра.

Треба сказати, що її результат трохи шокував суддівську колегію змагань від найближчої суперниці Тетяна відірвалась більш ніж на 4 метра. Тільки 16 см не дали Тетяні Білик змогу виконати норматив другого спортивного розряду для ядра вагою 3 кг.

Чемпіонка України з легкої атлетики Тетяна Білик під час нагородження.

У завершенні програми змагань відбулася естафета 4 по 80 м, у якій збірна команда Полтавської області у повному складі вперше в історії інвалідного спорту області виборола бронзові медалі.

Цей виступ наших спортсменів на Всеукраїнських змаганнях Спеціальної Олімпіади став найкращим за останні 12 років. Учасники нашої команди отримали від Спеціальної Олімпіади України грамоти, медалі, цінні призи та талони до магазинів системи «Мак-Дональдс».

Спонсорами нашої команди на змаганнях виступили відділ з питань з фізичної культури і спорту виконкому Комсомольської міської ради (начальник Віктор Подрізан) та інші.

Технічну допомогу для виступу наших спортсменів на цих змаганнях надав  трудовий колектив КДЮСШ «Авангард» м. Кременчука (директор Іван Смородський).

Побажаємо руху Спеціальної Олімпіади на теренах Полтавщини подальшого успішного розвитку!                         

Валерій Лекумович

Просмотров: 1381 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz