Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Март » 19 » Легкоатлетичні старти у Запоріжжі
07:58
Легкоатлетичні старти у Запоріжжі

Легкоатлетичні старти у Запоріжжі

У наш буремний час важко мабуть усім громадянам нашої країни. Не виняток і спортсмени з особливими потребами. З грудня 2014 року легкоатлети Кременчуцької філії «Інваспорту» розпочали підготовку до чемпіонату України з легкої атлетики серед спортсменів-паралімпійців у закритих приміщеннях, який керівництво Укрцентру «Інваспорту» планувало провести з 12 по 15 лютого у м. Запоріжжі.

Працівники Кременчуцької філії «Інваспорту» звернулися за допомогою на підготовку до змагань до багатьох спонсорів і багато з них не залишили це прохання без уваги. 

У цьому питанні допомогли: Кременчуцька міська федерація футболу (голова, депутат Кременчуцької міської ради Андрій Недяк), КП «Контакт плюс» (директор Петро Савенко), магазин оптики «Аристократ» (директор Сергій Денисенко), магазин спортивного одягу «Шанс» (директор Вадим Декань), приватний нотаріус Анатолій Веселовський, філія ТОВ «Діамонд» (директор Андрій Бардін), ТОВ «Кредо» (директор Віктор Міщенко), ПП «Фірма «Принцип» (директор Семен Лещинський), ПП «Еверест» (директор Олексій Линник), ТОВ «ІВВА-БЮГ» (директор Анатолій Дроздов), ТОВ «Тахіон плюс» (директор Олександр Олійник), профспілковий учнівський комітет ВПУ №7 м. Кременчука (голова Тамара Кошелєва), депутат Полтавської обласної ради Микола Несен, Кременчуцький сімейно-психологічний центр (директор Наталія Тудінова), ТОВ «Медікус» (директор Владислав Хотько), депутат Автозаводської районної ради Станіслав Буров, приватний нотаріус Надія Спірідович, фірма «Юрі» (директор Юрій Лисенко), приватний нотаріус Олександр Прокоп, приватний нотаріус Олена Васильченко, стоматологічна клініка «Валекс» (головний лікар Олександр Барановський), їдальня Кременчуцького льотного коледжу НАУ (завідуюча Олена Горбик), приватний підприємець Олена Петровська, спортивний журналіст Василь Криворучко, ПП «Філіп» (директор Олена Терновська), ТОВ «Промспецбуд» (директор Ігор Столяр), ТОВ «Промінструмент–центр» (директор Максим Латухін), ТОВ «Локомотив–сервіс» (директор Юрій Тараник), приватний нотаріус Наталія Волошина, ТОВ «Партнер-2000» (директор Денис Озєров), ФОП Олександр Сус, ПП «Галактика» (директор Олексій Вдовін), салон «Марія Арт Студіо» (директор Тамара Борисова), ПП «Бітарт» (директор Сергій Булига), компанія «ДПК ЛТД» (директор Тетяна Нестеренко), магазин «Світ інструменту» (директор Володимир Валюх), МКП «Екогаз» (директор Світлана Велігоцька), ТОВ «Нікса ЛТД» (директор Олександр Нитка), ПП фірма «Юкон» (директор Ігор Сіряєв), ФОП Євген Репан, приватний підприємець Світлана Рождественська, ФОП Олександр Шаповал, ТОВ «Мікрофільтр» (директор Вадим Чекаль), магазин «Інтер Авто» (директор Сергій Загарій).

Але…


Наприкінці січня стало відомо, що чемпіонат переноситься приблизно на 24-27 лютого, потім обговорювалась дата 1-3 березня. Були пропозиції провести цей чемпіонат 12-15 лютого в м. Бровари Київської області. Але Укрцентр таки не вишукав кошти на проведення змагань і чемпіонат було відмінено. 

Спортсмени і тренери не тільки Кременчука і області, а й всієї України, були розчаровані цією звісткою, бо вони ретельно готувалися до змагань. У зв’язку з чим президент Української федерації спорту інвалідів з УОРА Олена Зайцева запропонувала провести у місті Запоріжжі відкритий чемпіонат Запорізької області з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та ВРФР 13 березня. Цю ідею підтримали старші тренери національної збірної команди України з легкої атлетики Тамара Едішерашвілі та Ірина Слюсар, а також начальник Запорізького «Інваспорту» Андрій Барабанов.


5 березня легкоатлети Кременчуцької філії «Інваспорту» отримали запрошення взяти участь у цьому спортивному заході.


На жаль, не всі кременчужани, члени збірної команди області з легкої атлетики, мали змогу взяти у ньому участь. Були травмовані Андрій Голівець, Віктор Рудаков, Роман Данилюк, застудилися Володимир Горобець та Лейла Куровська. Готовими до змагань виявилися бігуни Владислав Косюк та Наталія Кобзар (обидва – ДГО ДЮЦСІ «Оріяна»), а також штовхальниця ядра Тетяна Білик (РСКІ «Спешиал Олімпік»). Крім того, організатори змагань дозволили участь ще двух спортсменів Кременчуцької філії «Інваспорту» – бігунам: 15-тирічному Тимуру Чирві з с. Червонознам`янка Кременчуцького району (ДГО ДЮЦСІ «Оріяна») та Денису Васюку (РСКІ «Спешиал Олімпік»).

У зв’язку з тим, що змагання було заплановано провести за один день, перед організаторами участі наших спортсменів у чемпіонаті виникли деякі фінансові проблеми. Для їх вирішення кременчужани звернулися до колег з Комсомольська, які теж вирішили своєю міською командою сидячих метальників їхати на змагання до Запоріжжя. Таким чином фінансування подорожі здійснювалося при дольовій участі ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» м. Кременчука та спортивної громадської організації інвалідів м. Комсомольська «Незламані духом».

13 березня о 8.50 наші земляки та комсомольчани після більш ніж 4-х годинної подорожі прибули до легкоатлетичного манежу СК ВАТ «Запоріжсталь» м. Запоріжжя.

Загалом у чемпіонаті взяли участь 50 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та ВРФР з міст Запоріжжя, Дніпропетровська, Миколаєва та Полтавської області. Більшість учасників змагань є кандидатами до національної збірної команди України з легкої атлетики та членами її резерву.

Головний суддя чемпіонату – суддя 1-ої категорії з Запоріжжя Тамара Едішерашвілі, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України з легкої атлетики, головний секретар – Віра Жир (теж з Запоріжжя).


Першими у боротьбу вступили бігуни на дистанції 60 м.

Вихованка тренера вищої категорії з легкої атлетики Кременчуцької філії «Інваспорту» Ірини Зикової, 15-тирічна учениця 9 класу ЗОШ №3 м. Кременчука, КМСУ Наталія Кобзар (змагальний клас Т-38) перемогла у цій дисципліні з результатом першого спортивного розряду.

Потім до справи взявся інший підопічний Ірини Зикової – 18-тирічний студент ВПУ №7 м. Кременчука, КМСУ Владислав Косюк. 

Він став переможцем у бігу на 60 м змагального класу Т-35 з результатом, що відповідає нормативу майстра спорту України міжнародного класу та є новим рекордом Полтавської області.

Тимур Чирва (наставник – Ірина Зикова) не попав на цій дистанції у призери в змагальному класі Т-38, але вперше в житті виконав норматив першого юнацького спортивного розряду. Для хлопця, який тільки рік займається легкою атлетикою, це значне спортивне досягнення.

Денис Васюк у змагальному класі Т-20 на 60 м також не став призером, але встановив свій особистий рекорд.

Через 20 хвилин відбувся старт на дистанції 200 м, де знову стартували Наталія Кобзар, Владислав Косюк та Тимур Чирва.

Наталія знову перемагає, але з результатом, що відповідає нормативу МСУ у закритих приміщеннях, а також є рекордом Полтавської області. Теж перше місце і у Владислава Косюка з результатом МСУ – це новий рекорд Полтавської області для закритих приміщень. Тимур на цій дистанції теж поліпшив своє особисте досягнення.

У штовханні ядра у змагальному класі F-20 друге місце посіла спільна вихованка Ірини Зикової та заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Олександра Кисельова – Тетяна Білик.


Допомогу у організації відрядження наших спортсменів надали ТОВ «ІВВА-БЮГ» (директор Анатолій Дроздов, співзасновник Ігор Дашевський), філія ТОВ «Діамонд» (директор Андрій Бардін), ТОВ «Кредо» ( директор Віктор Міщенко), ТОВ «ТРК «Кременчук» (директор Юрій Козін).

Посприяли участі кременчужан у цих змаганнях ПП «Союз Авто Експрес» (директор Костянтин Мірошниченко), спортивна громадська організація інвалідів м. Комсомольська «Незламані духом» (голова Таміла Непомнящих), КДЮСШ «Авангард» (директор Іван Смородський).

Керівництво Кременчуцької філії «Інваспорту», правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» і РСКІ «Спешиал Олімпік» м. Кременчука від щирого серця дякує усім, хто допоміг у підготовці та участі нашої команди у змаганнях, посприяв у цьому питанні.

Особлива подяка організаторам змагань, а саме – Олені Зайцевій, Андрію Барабанову, Тамарі Едішерашвілі, Ірині Слюсар, Вірі Жир та іншим.

Побажаємо нашим спортсменам подальших успішних стартів на більш престижних змаганнях!

Валерій Лекумович

Просмотров: 1602 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz