Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2016 » Март » 2 » Якісна підготовка – основа гарних спортивних результатів
13:20
Якісна підготовка – основа гарних спортивних результатів

Наприкінці 2015 року за рішенням Національного Комітету спорту інвалідів України змінився головний тренер національної паралімпійської збірної команди України з легкої атлетики. У зв’язку з досить блідим виступом національної паралімпійської збірної команди України з легкої атлетики на чемпіонаті Світу 2015 року у Катарі ,з посади головного тренера збірної було звільнено Віктора Лиса ,натомість було призначено Андрія Фатєєва ,який зараз поєднує посади головних тренерів національних паралімпійської та дефлімпійської збірних команд України з легкої атлетики.

Досьє: Фатєєв Андрій Юрійович ,18.04.1957 р.н. ,освіта – вища спортивна ,мешканець м. Дніпропетровська ,з 1995 року є головним тренером дефлімпійської збірної (серед спортсменів з вадами слуху) команди України з легкої атлетики ,заслужений тренер України з легкої атлетики ,заслужений працівник фізичної культури і спорту України ,головний тренер паралімпійської збірної команди України з легкої атлетики.

          Національний Комітет спорту інвалідів України надав пану Фатєєву великі повноваження і він ,користуючись ними ,розпочав роботу з омолодження складу національної збірної. Першим кроком нового головного тренера стало рішення про проведення у м. Суми навчально - тренувального збору для розширеного складу збірної команди (з запрошенням кандидатів та резерву збірної).

         Таким чином запрошення для участі у вищезгаданому НТЗ отримали юні спортсмени ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» МСУ Владислав Косюк, а також КМСУ Лейла Куровська (учениця 11 класу ЗОШ №22 м.Кременчука) та Наталія Кобзар (учениця 10 класу ЗОШ №3 м.Кременчука) разом з їх особистим тренером Іриною Зиковою.

     Треба сказати ,що до 2016 року до участі у НТЗ збірних команд України з легкої атлетики серед спортсменів з обмеженими можливостями запрошувалися тільки кременчуцькі легкоатлети – метальники ,а для бігунів це стало першою ластівкою.

        Як правило, взимку спортсмени ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» готуються до відповідальних стартів сезону тільки у легкоатлетичному манежі СК «Політехнік» КНУ ім. Михайла Остроградського ,розміри якого досить невеликі. Тому можливість підготуватися до зимового чемпіонату України з легкої атлетики серед паралімпійців ,який був запланований на 22-25 лютого в м. Запоріжжя ,у більш комфортних умовах додала наснаги юним кременчужанам.

І ось 2 лютого 2016 року наші земляки  прибули до м. Суми ,оселилися у готелі «Псел» ,а 3 лютого у легкоатлетичному манежі Сумського Національного Банківського університету розпочалися напружені тренування.

 

        Завдяки старанням нового головного тренера збірної наші земляки мали також гарне харчування ,отримували необхідні медичні вітаміни ,відновлювальні медичні процедури.

Треба сказати, що Андрій Фатєєв під час НТЗ приділив нашим спортсменам багато уваги ,надавав велику методичну допомогу під час тренувань.

Новий рівень – нові ,незвичні навантаження ,але наші легкоатлети старанно працювали.

            Спонсорами підготовки наших спортсменів виступили ПАТ «Кредмаш»(президент – голова наглядової ради Микола Данилейко) ,ПАТ «Кременчуцький колісний завод» (голова наглядової ради Геннадій Леготкін),ТОВ НВП «Енерго плюс» (директор Євген Корф), ПП «Еверест» (директор Олексій Линник) та ТОВ «Оілгаз – інцест» (директор Олена Наконечна).

Інша вихованка Ірини Зикової ,Тетяна Білик готувалася до зимового чемпіонату України з легкої атлетики серед паралімпійців у Кременчуці за індивідуальною програмою. 12 лютого вона мала контрольний старт – поза конкурсом взяла участь у відкритій юнацькій першості Полтавської області з легкої атлетики в м. Гребінка.

Спонсорами участі Тетяни у цих змаганнях виступили філія ТОВ «Діамонд»(директор Андрій Бардін» ,приватні підприємці Ольга Петрівська, Тетяна Борисова ,Світлана Рожденственська ,а також ТОВ «Тахіон плюс»(директор Олександр Олійник).

          22 лютого вихованці Ірини Зикової – Владислав Косюк ,Лейла Куровська ,Наталія Кобзар та Тетяна Білик ,а також підопічні Вікторії Козлової – МСМК Андрій Голівець та Віктор Рудаков у складі збірної команди Полтавської області прибули до м. Запоріжжя для участі у зимового чемпіонаті України з легкої атлетики серед паралімпійців.

Ці змагання розпочалися у легкоатлетичному манежі СК ВАТ «Запоріжсталь» 23 лютого.

        Першими вступили у боротьбу у бігу на дистанції 60 м. Лейла Куровська та Наталія Кобзар. Лейла у напруженій боротьбі зі своєю постійною суперницею - Ольгою Яковенко (Херсонська область) виборола бронзову медаль на цій дистанції (змагальний клас Т-35) зі своїм особистим рекордом ,причому Ольгу вона перемогла вперше у своїй спортивній кар’єрі. Наталія Кобзар (змагальний клас Т-38) з великим відривом перемогла усіх своїх суперниць у бігу на 60 м. і стала чемпіонкою України.

         Владислав Косюк на дистанції бігу на 60 м. з самого старту розпочав вперту боротьбу з ЗМСУ з Дніпропетровська Юрієм Царуком ,але знову задовільнився тільки срібною медаллю з результатом ,що відповідає нормативу майстра спорту України.

       О 15.30 вступила у боротьбу в штовханні ядра змагального класу F-20 Тетяна Білик. Дівчина у підсумку посіла четверте місце з результатом другого спортивного розряду , також вона встановила свій особистий рекорд для закритих приміщень.

        У цей же час в стрибках у довжину серед спортсменок змагального класу F-38 Наталія Кобзар додає до своєї скарбниці ще одну медаль чемпіонату – срібну.

       Наступного дня зранку розпочалися забіги на дистанції 200 м.Лейла Куровська знову сильніша за Ольгу Яковенко і знову отримує бронзову медаль.

     А потім наступила хвилина тріумфальної перемоги Наталії Кобзар у змагальному класі Т-38. Наталія не тільки знову впевнено перемогла усіх суперниць ,але з результатом 0.30.6 з великим запасом виконала норматив майстра спорту України у бігу на 200 м. Так тримати, Наталіє!

         Владислав Косюк на дистанції бігу на 200 м. отримує срібну медаль чемпіонату.

         Об 11.00 розпочалися змагання зі штовхання ядра серед спортсменів з вадами зору ,де вступили у боротьбу Андрій Голівець та Віктор Рудаков.

Вони обидва стають чемпіонами України відповідно у змагальних класах F-12 та F-13.

      Таким чином підопічні Ірини Зикової та Вікторії Козлової принесли на цьому чемпіонаті у скарбницю збірної команди Полтавської області 4 золотих ,3 срібні та 2 бронзові медалі.

        Вітаємо тренерів та їх спортсменів з новим визначним успіхом!

        Загалом спортсмени Полтавщини вибороли на цих змаганнях 6 золотих ,5 срібних та 4 бронзові медалі.

Правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» від щирого серця дякує головному тренеру збірної команди України Андрію Фатєєву та всім спонсорам за можливість якісно підготуватися до чемпіонату України.

Валерій Лекумович

Просмотров: 723 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz