Суббота, 18.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Ноябрь » 15 » Бажання спортсменів – це закон для працівників Кременчуцького «Інваспорту»
07:12
Бажання спортсменів – це закон для працівників Кременчуцького «Інваспорту»

Нещодавно, наприкінці жовтня, керівництво Полтавського регіонального центру «Інваспорт» вирішило провести 7 листопада 2014 року в легкоатлетичному манежі ДЮСШ №1 м. Полтава, що розташований на території стадіону «Ворскла» ім. Олексія Бутовського, чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики в закритих приміщеннях серед спортсменів-інвалідів усіх нозологій. З положення про ці змагання, яке було передано до Кременчуцької філії «Інваспорту», деякі наші легкоатлети, що спеціалізуються на штовханні ядра з подивом дізналися, що у програмі змагань їх улюбленого виду програми немає. Зрозуміло, легкоатлетичні манежі як Кременчука, так і Полтави, далеко несучасні, штовхати ядро у них не можливо, але спортсмени жовтень – листопад завжди у цьому виді тренуються на свіжому повітрі, тому кременчуцькі штовхальники, а також і спортсмени з інших міст, не бачили нічого складного, щоб провести цей вид не в манежі, а у секторі штовхання ядра стадіону «Ворскла» ім. Олексія Бутовського, і мали надію 7 листопада поїхати до Полтави. Але не так сталося, як гадалося.

2 листопада стало відомо, що під час будівельних робот на цьому стадіоні, сектор для  штовхання ядра було загромаджено купами сипучих будматеріалів. Деякі спортсмени впали у розпач. Тому, правління ДГО «Оріяни» вирішило цього ж дня – провести 7 листопада у Кременчуці відкриті міські змагання зі штовхання ядра, на стадіоні Кременчуцького льотного коледжу НАУ,  та запросити на них учасників і з інших регіонів області.

Треба відмітити, що у організаторів було обмаль часу, але вже у понеділок, 3 листопада, для проведення змагань ними були вишукані усі необхідні матеріальні та грошові ресурси. У зв’язку з цим керівництво Полтавського регіонального центру «Інваспорт» підтримало пропозицію «Оріяни», і запропонований захід отримав статус обласного – «Чемпіонат Полтавської області з легкоатлетичних метань серед інвалідів».

Крім того, організатори змагань у Кременчуці, при підтримці багаточисленних спонсорів, не тільки винайшли кошти на харчування суддів, грамоти, медалі, цінні подарунки, а й  організували харчування всіх спортсменів та їх тренерів,  здійснили оплату проїзду учасників заходу з інших міст за  рахунок місцевих спонсорів змагань.

Ці змагання, які розпочалися 7 листопада о 12.00 год., не були масовими – у них взяло участь всього 11 спортсменів з Кременчука, Полтави, Кременчуцького та Лохвицького районів, але за словами їх учасників – всі були задоволені рівнем проведення, а також дружньою атмосферою та чіткою, професійною роботою суддівської колегії під керівництвом судді першої категорії з легкої атлетики, завуча КДЮСШ «Авангард» Наталії Крамаренко.


Щодо підсумків спортивних, то деякі учасники досягли на них непоганих результатів.

Вихованець заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Олександра Кисельова, кандидат у майстри спорту України Роман Данилюк з Кременчука має золоту медаль у змагальному класі F-13 з результатом 15, 45 м (МСМК), першорозрядник з Кременчуцького району Віктор Рудаков (наставник Дмитро Панчелін) у F-12 переміг з результатом 12,87м (КМСУ).

Спортсмен з Лохвицького району Сергій Мельник виборов перше місце у змагальній групі F-43 з результатом 7. 22 (2 – й розряд).

У класі F-40 переміг вихованець Ірини Зикової, економіст вагонобудівного заводу Олексій Петриченко з Кременчуцького району, з результатом – 6,31м (3-й розряд).

Серед жінок (F-20) впевнено перемогла кременчужанка Тетяна Білик (тренер Ірина Зикова) з результатом 7,84 м (3-й розряд), що є новим рекордом Полтавської області для цього змагального классу.

Серед спортсменів з вадами слуху перемогла 18-тирічна полтавка Дана Верховська (наставник – ЗТУ Людмила Циганко) з результатом 7,07 м (3-й розряд).


Нагородження переможців чемпіонату Полтавської області 

з легкоатлетичних метань серед спортсменів-інвалідів:


Спонсорами чемпіонату виступили: 

ТОВ «Промспецбуд» (керівник Віктор Кузік), ТОВ «Ратмір» (директор Петро Яременко), ФО-П Олександр Сус, приватні підприємці Світлана Рождественська, Микола Скакалін, Володимир Валюх, Юрій Лисенко, депутат Автозаводської районної ради Станіслав Буров, приватні нотаріуси Наталія Остахова, Олександр Прокоп та Анатолій Веселовський, ТОВ «Інтергал Нафта» (директор Артур Саргсян), ПП «Кремсвітло» (керівник Вадим Божков), ПП «Еверест» (директор Олексій Линник), туристична агенція «Люкс-тур» (директор Людмила Костенко), фірма «КЗТ – Кременчук» ПАТ «Київзовніштранс» (директор Лариса Бондаренко), ТОВ «Юкон» (керівник Олена Наконечна), салон «Марія Арт Студіо» (директор Тамара Борисова), адвокат Олександр Пшеничний.

Посприяли проведенню змагань: 

Крюківський територіальний центр з обслуговування населення (директор Ольга Миронова), КДЮСШ «Авангард» (директор Іван Смородський), Кременчуцький обласний ЛФД (головний лікар Сергій Соколов), магазин «Роксолана» (директор  Анна Сусіна), приватний підприємець Сергій Олійник.

Валерій Лекумович
Просмотров: 1074 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz