Воскресенье, 19.05.2024
Сайт ГО КДЮЦС «Оріяна»
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Октябрь » 1 » 3500-й відвідувач сайту ariana.ucoz.ua - є!
07:44
3500-й відвідувач сайту ariana.ucoz.ua - є!

3500-й відвідувач сайту ariana.ucoz.ua - є!

У той час, коли чотири юні спортсмени з обмеженими фізичними та сенсорними можливостями Кременчука та Кременчуцького району (представники спортивних колективів ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» та СКІ «Классік»), у складі збірної команди Полтавської області з легкої атлетики брали участь у фінальних змаганнях з легкої атлетики Всеукраїнської спартакіади дітей-інвалідів 2014 року, присвяченій 23-й річниці Незалежності України та Дню фізичної культури і спорту, були на екскурсії у найстарішому в Україні, миколаївському зоопарку, в Інтернеті відбулася, на перший погляд пересічна подія – на сайті новин інвалідного спорту м. Кременчука ariana.ucoz.ua  з`явився 3500-й відвідувач. О 12.02 год. за київським часом коментар до статті нашого сайту (каталог статей) «Історичний спортивний успіх Світлани Карпук» написала відома у громадському русі неповносправних нашого міста людина, голова клубу інвалідів «АРОКІ», інвалід першої групи з дитинства Ольга Бринчик. 

Так пані Ольга стала ювілейним, 3500-м, відвідувачем нашого сайту, з чим ми її і вітаємо!

Нам особливо приємно, що цього разу приз ювілейного користувача сайту ariana.ucoz.ua отримала наша колега.

Пані Ольга за фахом працівник культури, багато років відпрацювала бібліотекарем на Лашках.

У 2003 році, за її особистої ініціативи, почала реанімовувати, на той час непрацюючий, фізкультурно-оздоровчий клуб інвалідів «Надія» (пров. Героїв Бресту,53), який було створено у 1990 року для розвитку фізкультури та спорту серед інвалідів.

У 2004 році, за її безпосередньої участі, на його базі було засновано нову громадську організацію інвалідів, яка стала правонаступником ФОКІ «Надія».

Так на теренах міста з`явився  міський адаптаційно-реабілітаційний  оздоровчий клуб інвалідів – скорочено АРОКІ. Це сталося за бажанням членів клубу. Було змінено і основні напрямки його діяльності.

Наша героїня з завзяттям взялася за нову справу і дуже швидко згуртувала навколо себе досить великий колектив інвалідів середнього віку, в основному з важкими ураженнями хребта та важкими наслідками ДЦП, що пересуваються на візках – на сьогодні клуб об’єднує у своїх лавах більш ніж 130 осіб. Треба сказати, що добродійка Ольга всі ці роки працює у клубі на громадських засадах, не отримує заробітну плату, але на рахунку клубу вже багато добрих справ.

Основною метою роботи клубу стала соціальна реабілітація та інтеграція інвалідів в суспільство за допомогою розвитку світогляду та інтелектуальних здібностей.

Керівник клубу разом з однодумцями протягом цих 10 років намагалася створити сприятливі умови для розвитку у людей з обмеженими фізичними можливостями, створення у них навичок спілкування, необхідних для активного та незалежного життя.

Форми для цієї роботи вони використовують досить різноманітні, такі як, проведення колективного дозвілля, у тому числі колективних виїздів на природу, проведення концертів та конкурсів художньої самодіяльності, участь у аналогічних конкурсах за межами міста, рекреаційно-спортивних заходах, колективні відвідування концертів знаменитих артистів, театральних вистав, кіносеансів тощо.

При клубі також працює бібліотека та служба знайомств, яка допомогла інвалідам створити вже не одну сім`ю. Члени клубу отримують  індивідуальну психологічну допомогу, юридичні консультації з соціальних питань.

     

          З 2012 року під керівництвом пані Бринчик створена та успішно діє програма інтелектуального розвитку «Твої можливості у твоєї владі». В межах цієї програми проводяться інтелектуально-дозвільні  змагання «Що? Де? Коли?», ерудит-конкурси, брейн-ринги, вікторини. Процес гри  розвиває логічне мислення та потребує постійної самоосвіти.

        Пані Ольга! Ви робите дуже корисну справу і ми від щирого серця бажаємо Вам подальшого творчого розквіту та успіхів у нелегкій праці на благо неповносправної громади нашого міста!

         26 вересня цього року під час проведення чергового етапу гри «Що? Де? Коли?» у великій залі Автозаводського територіального центру з обслуговування населення представники редакції нашого сайту – голова правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» Марія Ільчук та спеціаліст Кременчуцької філії «Інваспорту» Яна Кендюх вручили Ользі Бринчик приз ювілейного користувача сайту ariana.ucoz.ua – портфель з канцтоварами, які конче потрібні у її громадській діяльності, а також лист подяки правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» за активну участь  у підготовці та проведенні спільного проекту Кременчуцької філії «Інваспорту», ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» та клубу інвалідів «АРОКІ» м. Кременчука «Благодійний букіністичний аукціон, присвячений Дню фізичної культури і спорту, в підтримку української армії».

Заохочувальний приз нашого сайту 27 вересня отримав і 3499-й відвідувач нашого сайту, якому трошки не поталанило стати ювілейним, він теж написав коментар до вищезгаданої статті на нашому сайті 23 вересня, але о 10.21.       

Їм став засновник благодійної акції для спортсменів з обмеженими фізичними можливостями  Ice Bucket Challenge – Кременчук, головний редактор журналу «Кременчук спортивний» Василь Криворучко. 

Нами використані фото з сайту "Кременчук спортивний".

Представники сайту, член правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» Владислав Косюк та президент ГО РСКІ «Спешиал Олімпік» Сергій Христенко разом зі спортсменкою Спеціальної Олімпіади Тетяною Білик, крім заохочувального призу, вручили пану Василю спільну подяку  Кременчуцької філії «Інваспорту», правлінь ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» та ГО РСКІ «Спешиал Олімпік» за вагомий особистий внесок у розвиток фізкультурно-спортивного руху неповносправних та руху Спеціальної Олімпіади у Кременчуцькому регіоні, а також з нагоди Дня міста. Крім того він отримав лист подяки правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» за активну участь у роботі вищезгаданого аукціону.

Ця подія відбулася у легкоатлетичному манежі СК «Політехнік» КНУ ім. Михайла Остроградського після матчу української екстра ліги з футзалу між кременчуцьким ФК «Лукас» та ФК «Приват» (Кривий Ріг).

Фото з сайту "Кременчук спортивний"

Деякі  подробиці цієї цікавої зустрічі стосуються волонтерського руху Спеціальної Олімпіади в Кременчуці, про них докладніше у наступних статтях нашого сайту.

Користуючись нагодою, ми продовжуємо закликати Вас відвідувати наш сайт, слідкувати за новинами інвалідного спорту, громадського життя людей з обмеженими фізичними і сенсорними можливостями, а також отримувати подарунки!

Валерій Лекумович


Просмотров: 735 | Добавил: Нерусский | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz